Nadační fond Internet mládeži




Výroční zpráva 2007


O zakladatelích nadačního fondu

1.Informační centrum oddílů a klubů (ICOK) je sdružení dětí a mládeže, které vzniklo 13. 12. 95 na ustavujícím sněmu a 17. 1. 1996 bylo registrováno MV ČR jako občanské sdružení pod č.j. II/S-OS/1-29013/96-R. ICOK se věnoval informačním a školícím aktivitám. V současné době je ICOK hlavně zaměřen na Internet a informační aktivity na něm. Stránku ústředí ICOK najdete na adrese http://www.icok.icok.cz. ICOK vydává Magazín eKamarád – http://www.ekamarad.cz, je provozovatelem Tiskové agentury mladých eKamarád – http://www.tamek.icok.cz, Dětské seznamky – http://www.detskaseznamka.cz a dále provozuje soutěž Webparáda – http://www.webparada.cz a rozcestník stránek pro děti a mládež Virtuální svět – http://www.virtualnisvet.info. Mimo těchto hlavních internetových projektů provozuje ještě několik menších, na něž najdete odkazy na stránce http://www.icok.cz. Na části z těchto projektů ICOK pouze spolupracuje nebo je podporuje. Nejnovějším projektem je portál Osídlení http://www.osidleni.cz.
2.Ing. Svatobor Fuček je otcem Ing. Miloslava Fučka, který stál při zrodu ICOK a byl později jako ředitel ICOK iniciátorem založení nadačního fondu. Ing. Miloslav Fuček v roce 1992 založil i Sdružení klubů správných kamarádů ČR (SKSK ČR) (http://www.skskcr.cz), které v roce 2003 ukončilo svoji činnost a jehož pražská část se stala základním článkem ICOK jako Klub správných kamarádů Praha (http://www.kskpraha.icok.cz).
SKSK ČR bylo zřizovatelem Nadace Kamarádi, v které ing. Miloslav Fuček pracoval nejprve jako tajemník a posléze jako výkonný ředitel. Ing. Svatobor Fuček se svojí manželkou Alenou Fučkovou tyto aktivity v SKSK ČR i Nadaci Kamarádi finančně podporovali.
Ing. Svatobor Fuček pokračuje i nadále v podporování aktivit dětí a mládeže.


Zpět




© 2007 Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT - Programování ; © 2007 Jiří Špaček - Návrh, grafika, XHTML & CSS kóding .