Nadační fond Internet mládeži




Výroční zpráva 2005


Spolupracujeme na projektech

Osídlení

Tento portál je cílen pro děti zdětských domovů, které zde budou moct komunikovat jak mezi sebou tak s dětmi z rodin. Portál je zatím v přípravě. Po jeho dokončení aspoň do 1. fáze, začneme shánět sponzory, kteří by připojili v 1. etapě část dětských domovů k Internetu (v plánu je 10 z Čech a 10 z Moravy). Portál bude v provozu na adrese http://www.osidleni.cz.

Můj kontakt – http://www.mujkontakt.cz

Jde o univerzální kontaktní server, jehož myšlenku a zřízení nadační fond podporuje. Projekt je ve stádiu příprav. Jde o projekt, který by měl mít časem komerční charakter a z jehož výtěžku bude mít nadační fond 25% pro svoji nadační činnost.

SeniorInternet – http://www.seniorinternet.cz

Jde o projekt nekomerční, který je sice primárně určen dospělým uživatelům Internetu, avšak pojem internetový senior není totožný s pojmem senior, protože zahrnuje všechny lidi, kteří nepřišli s Internetem do styku ve škole.

Nadační fond podporuje v tomto projektu zejména skupinu lidí, kteří jsou vedoucími kolektivu dětí a mládeže či jejichž tvorba na Internetu je věnována dětem a mládeži.

Projekt je konferencí, na které si mají internetoví senioři vyměňovat zkušenosti s tvorbou internetových stránek. Jde tedy o projekt určený pouze aktivním uživatelům Internetu.

Dětský svět Internetu

Jde o soutěž pro děti, kterou pořádá Magazín eKamarád (http://www.ekamarad.cz) za spolupráce několika desítek serverů, které jsou určeny pro děti a mládež či pro jejich vedoucí nebo rodiče. Soutěž probíhá v období měsíce května.

Internetstudio pro děti a mládež

Internetstudio provozuje v Praze 4 Informační centrum oddílů a klubů a je sídlem našeho nadačního fondu. Probíhají zde internetové kroužky, o prázdninách příměstské internetové tábory a nejrůznější internetové soutěže. Internetstudio má své stránky na adrese http://www.intstudio.info.



Zpět




© 2007 Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT - Programování ; © 2007 Jiří Špaček - Návrh, grafika, XHTML & CSS kóding .